Chokladfondant!

Ingridienser fyra pers:

4 msk socker
2 ägg
2 äggulor
100 g smör
100 g mörk choklad (minst 70 %)
2.5 msk vetemjöl

Till servering:

Några valfria bär
Citronmeliss (hade jag ej hemma så därför inte med på bild)
0.5 dl hallonsylt
1 msk vatten
Muffinsformar ej räfflade/små skålar
Florsocker

Gör så här:

1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt.

2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och ha i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smällt.

3. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd i mjölet.

4. Spritsa eller fördela med sked i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca sju min 225C. 

5. Lägg upp fondaterna på en varsin tallrik. Om du tar ur dem ur formarna gör gärna ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Pudra med florsocker.

6. Lös upp hallonsylt i vatten. Gör en sträng hallonsås på varje tallrik och ha på bär.

Jag serverade även med en klick grädde. Passade utmärkt!
Vill man ha en mer söt smak kan man servera med sorbetglass istället för bär.


 









Gott!

2015-06-16 // 21:48:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback