Katastrof för restaurangbranschen

Just nu är det lite mycket som händer och jag vet inte riktigt hur situationen ska bli bättre. Tycker synd om mina lärare och alla som ska läsa restaurang och livsmedelsprogrammet till hösten och tror att de kommer kunna välja att bli bartänders och servitris/servitörer. Min mentor som kommer bli av med jobbet redan innan sommaren för att skolan snabbt måste spara in på pengar och för att hon inte behövs till hösten. Jag och de i min klass som läser servering blir de sista utbildade i Karlstad. Inriktningen läggs ner! Detta är en katastrof på många olika håll. Hur ska vår restaurang kunna fortsätta vara igång? Ska kockarna ge gästerna maten eller ska restaurangen sluta ha öppet? Vart ska då maten eleverna lagar ta vägen? Enligt skolchefen "behövs inga utbildade" nej men gå och gör det själv då så ska du se att det inte är så lätt känner jag då. Dessutom skriker det i storstäderna om att de behöver utbildad personal men hur ska det gå när fler och fler restaurangutbilningar runt om i landet läggs ner? För det är tyvärr inte bara i Karlstad detta sker. Och jag vet att folk vill ha utbildad personal för när man väl sitter där på krogen eller restaurangen vill man ha bra service, trevlig personal och någon som kan rekommendera drycker som passar till rätten man ska äta. 

Vår restaurang på skolan är jättepopulär och vi har ofta fullt! I onsdags fick vi säga tyvärr men om ni kan vänta en halvtimme så kan ni få ett bord. Hur ska vi i så fall förklara för våra gäster att vi inte kommer finnas kvar? Eller åtminstone att servicen kommer minska rejält!?

Som pricken över i:ett har jag massa plugg och fick inte jobbet jag sökte. Var inte ens hundra på att jag ville ha det men när man ändå har varit på intervju och vet att man har rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb på arbetsplatsen så känns det lite tungt när man inte "duger". Tog lite extra hårt nu pgr av allt annat runtomkring också. Men inte så mycket man kan göra åt det! Får rycka upp mig själv och stärka mitt självförtroende med de positiva komplimanger jag får av mina lärare och gästerna i restaurangen. De är så snälla <333 Skönt med helg. KramisKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback