Julen

Jag har haft en mysig jul. I år var vi hemma och det var skönt. Vi är ju det varannat år. Fick faktisk allt jag hade önskat mig också så det var kul. Hade inte så mycket på önskelistan men fick en iskrossare av Tobbe och en tredelad shaker av hans föräldrar. Mycket smidigare att göra drinkar nu ju. Sen fick jag örhängen, vinglas och hårfön av mamma och pappa. Utöver det fick jag presentkort, mobilskal och pengar av andra i släkten. Så jag är väldigt nöjd. Dessutom tycker jag vi hade extra trevligt i år. Vanligtvis kan vi ha lite svårare att hålla sams men jag har varit sams med alla hela julen??? Rekord haha. Inte för att vi brukar bråka som fan men ni förstår vad jag menar.

På juldagen fick vi storbesök i lägenheten. Halva min släkt haha men det var jättetrevligt trots att det var en aning trångt. Efter det åkte vi med hem och spelade spel och åt och drack gott. Sen gick jag ut men mina kompisar. Så hann med massor på en och samma dag!! Kul inte ofta det händer.

Hopps ni också haft en fin jul!
Kraaam


Uppesittarkvällen

På uppesittarkvällen spelade jag för första gången Bingolotto. För de flesta kanske det låter konstigt men vi har aldrig haft det som en tradition i min familj. Samtidigt åt vi lite snacks och hade gäster. Vi pratade så mycket så Tobbe och jag lyckades missa sista omgången haha. Tror inte det blir Bingolotto nästa år igen för det var sådant seeegt program och sen vann vi inget heller. Men vi hade trevligt ändå som tur!


Sista praktiken klar

Ikväll gjorde jag min sista praktikdag på via Appia och den sista någonsin, efter jul bär det av tillbaka till skolan där vi kommer vara fram till studenten. Jag känner mig typ lite tom. Trodde jag bara skulle tycka det var gött men när alla på praktiken kramade om mig idag och tackade för tiden så blev det lite känslosamt på något vis. Jag har växt så mycket som person på dessa fyra praktikplatser/perioder och det kommer jag alltid bära med mig. Sen dessutom ska jag bara jobba två dagar på lovet så vet inte vad jag ska fylla de andra dagarna med?? Längesen jag var ledig mer än en dag i veckan nu haha så det känns konstigt. Jag behöver vara ledig och vila upp mig lite efter denna hektiska tid men ändå. Jag har väntat så länge på det att det nu känns lite overkligt. Ska i alla fall börja lovet på ett bra sett för imorgon ska jag och Julia till Karlstad och fixa lite grejer samt luncha. Det blir trevligt!


Lov tack

Tänkte precis ställa mig och baka knäck när jag insåg att jag inga knäckformar har. Haha snacka om trött då jag var på Konsum förut och inte ens tänkte på det. Är extremt trött och längtar efter lov. Imorgon har jag min första lediga dag på sju dagar och det känns alldeles för lite. Igår jobbade jag på panncentralen vilket var trevligt då det var längesen jag var där men jag borde nog tackat nej till alla decemberpass då jag egentligen inte orkar men men kanske lär jag mig av mina misstag till en annan gång haha. Är ju trots allt ung så borde ju klara detta! Dessutom är det alltid gött med lite extra pengar. Nu ska jag nog faktiskt ta en liten nap innan Tobbe kommer hem från jobbet för då väntas matlagning och sen Harry Potter. Vi har kollat om alla filmerna och är nu på sista. Hoppas ni har det bra sä höres vi. Kram kram


Öppet hus

I lördags hade vi öppet hus på skolan då alla med UF företag ställde ut. Eftersom vi hade varit på praktik under veckan och inte fått någon möjlighet att komma in dagen innan och fixa vår montern så vart det en hel del improvisation! Men nu vet vi i alla fall vad vi ska göra bättre inför nästa gång. Annars tycker jag det gick bra med tanke på att vi sålde nästan allt vi hade med oss trots en tråkig monter. 10 påsar snickersrutor och en hel mjukpepparkaka. Så vi fick i alla fall in 350kr.

Förutom det så är det full rulle med bakandet nu inför jul. Har fått några beställningar + att jag ska baka det vanliga julgodiset till julafton också. Som grädde på moset har jag praktik på helgerna så tiderna är knappa haha. Men det är lite roligt också såklart!!


Inbrott

Förra måndagen vaknade jag av att pappa smsade mig om att vi hade haft inbrott i uthuset där jag har mitt rum. De hade tagit fönstervägen och först lyft bort ytterfönstret och sen slagit in det inre. (Gammalthus = dubbelt fönster) de hade rotat bland alla mina saker och bland annat snott ett par smycken som var väldigt värdefulla för mig. Som tur är hade jag tagit med de flesta av mina värdesaker därifrån några veckor tidigare så lite tur i oturen ändå. Förutom det hade de varit runt på vinden, i våra förråd, rotat i vår frysbox och snott bland annat min lillasysters nybakta lussebullar. Snacka om finsmakliga. Det här är dessutom inte första gången vi har inbrott! Förra gången snodde de våra tv spel och gången innan det snodde de värdesaker av mamma och pappa i vårt gamla hus. Jag känner ingen annan som har haft inbrott och vi har lyckats bli utsatta för det 3 gånger???? Snacka om sjukt. Sen tänk om jag hade sovit där när inbrottet skedde? Fyfan vad läskigt.