Tekakor

Detta recept är jätte gott och om man vill ha de ännu fluffigare kan man använda sig av vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl! De jag gjorde idag ser dock inte ut som tekakor men ska prova att kavla tekakorna nästa gång så blir de nog finare.

Recept:

50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk (37 grader)
3 msk honung
1 äggula
13 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt

Gör så här:

1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
2. Tillsätt honung, salt, äggula, mjölet och klicka i smöret.
3. Arbeta kraftigt i 5min (matberedare eller assistent).
4. Låt jäsa i 45min.
5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
6. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
7. Jäs i 5minn.
8. Tryck ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
9. Placera tekakorna på en plåt.
10. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (250 över och under värme).
11. Låt jäsa i ca 30min.
12. Spreja in vatten i ugnen och ställ in tekakorna.
13. Grädda mitt i ugnen i ca 8min.

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback