Lysande gul fisksoppa

Gjorde den här supergoda soppan häromdagen och tänkte att jag kunde slänga upp receptet här. Många underskattar fisksoppa och det tycker jag är väldigt synd för det finns en del jättegoda recept! 

4 portioner:

400g torskfilé
300g laxfilé
300g räkor
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tomatpuré
1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 1/2 torrt vitt vin (vittmatlagningsvin går även bra)
1 1/2 fiskbuljong
2 dl grädde
1 dl cremé fraiche
2 dl vatten 
1 paket saffran

Gör så här:

1. Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka gulalöken.

2. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. 

3. Pressa vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt det fräsa en kort stund.

4. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. 

5. Rör ner grädde, cremé fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15min. 

6. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud ytterligare 7min.

7. Skala räkorna om de har skal. Tillsätt räkorna och servera genast!


 









Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback