Sannas 18årsferre

I lördags firade vi Sanna som fyllde år tidigare i veckan. Ja, Johan och Julia hade gjort ett quiz om henne. Riktigt kul vart det! Lyckad kväll<333Nya praktikplatsen

Igår hade jag min första dag på min nya praktik plats. Kändes bra! Alla var så snälla och trevliga mot mig. Är på Fontana Di Trevi i Karlstad. Kommer köra 15-21 så det är inte jättesent heller. Nu ska jag snart gå upp och äta och göra mig iordning. Kommer hantverkare hit klockan tio för att renovera hallen så då vill jag vara här ifrån. Då ska jag hem en stund sen har jag en körlektion. Hoppas ni har det bra! Kramar

Katastrof för restaurangbranschen

Just nu är det lite mycket som händer och jag vet inte riktigt hur situationen ska bli bättre. Tycker synd om mina lärare och alla som ska läsa restaurang och livsmedelsprogrammet till hösten och tror att de kommer kunna välja att bli bartänders och servitris/servitörer. Min mentor som kommer bli av med jobbet redan innan sommaren för att skolan snabbt måste spara in på pengar och för att hon inte behövs till hösten. Jag och de i min klass som läser servering blir de sista utbildade i Karlstad. Inriktningen läggs ner! Detta är en katastrof på många olika håll. Hur ska vår restaurang kunna fortsätta vara igång? Ska kockarna ge gästerna maten eller ska restaurangen sluta ha öppet? Vart ska då maten eleverna lagar ta vägen? Enligt skolchefen "behövs inga utbildade" nej men gå och gör det själv då så ska du se att det inte är så lätt känner jag då. Dessutom skriker det i storstäderna om att de behöver utbildad personal men hur ska det gå när fler och fler restaurangutbilningar runt om i landet läggs ner? För det är tyvärr inte bara i Karlstad detta sker. Och jag vet att folk vill ha utbildad personal för när man väl sitter där på krogen eller restaurangen vill man ha bra service, trevlig personal och någon som kan rekommendera drycker som passar till rätten man ska äta. 

Vår restaurang på skolan är jättepopulär och vi har ofta fullt! I onsdags fick vi säga tyvärr men om ni kan vänta en halvtimme så kan ni få ett bord. Hur ska vi i så fall förklara för våra gäster att vi inte kommer finnas kvar? Eller åtminstone att servicen kommer minska rejält!?

Som pricken över i:ett har jag massa plugg och fick inte jobbet jag sökte. Var inte ens hundra på att jag ville ha det men när man ändå har varit på intervju och vet att man har rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb på arbetsplatsen så känns det lite tungt när man inte "duger". Tog lite extra hårt nu pgr av allt annat runtomkring också. Men inte så mycket man kan göra åt det! Får rycka upp mig själv och stärka mitt självförtroende med de positiva komplimanger jag får av mina lärare och gästerna i restaurangen. De är så snälla <333 Skönt med helg. Kramis

Caribbean theme

Igår hade vi karibiskt tema i restaurangen på kvällen. Vi bjöd in anhöriga som fick komma och äta trerätters. Tyvärr jobbade Tobbe och mamma var sjuk men det var kul ändå! Vi bjöd på alkoholfria mojitos till fördrink ( man får ej bjuda på alkohol) och dekorerade restaurangen så bra vi kunde. Sen med hjälp av Bob Marley i högtalarna blev kvällen lyckad! 

Tisdag

Idag var jag i skolan och sen var jag på en arbetsintervju för ett sommarjobb. Tyckte den var lite väl för ett sommarjobb. Fick typ frågor som om jag vore 40år med mycket livserfarenheter. Men tycker ändå det gick rätt okej! Så får se senare i veckan hur det går. Går jag inte vidare har jag ett annat jobb så det känns bra. 

Skönt att vi äntligen fått lite vårväder. Hoppas det håller i sig nu. Kram!


Vårslingor

Idag var jag hos min frisör och fräschade upp håret med Vårslingor. Hon beskrev det som att nu liknar jag en yngre version av mig själv. Ja jag har haft samma frisör sen jag var liten haha men hon är så bra. Jag är väldigt nöjd!!

Farmors 70års firande i gamla stan

Hej på er! I lördags körde jag till farmor och farfar. Det gick jättebra! Känns som att körkortet närmar sig. Om det börjar flyta på lika bra med teorin haha. Hämtade i alla fall upp Hanna i Karlskoga och sen körde jag till Täby. När vi kom fram fick vi en lätt lunch för klockan 5 sen hade vi bokat bord inne i gamla stan för att fira farmors 70årsdag. Så vi tog Roslagsbanan och sen tunnelbanan in till stan. Mysigt med släktmiddag. God mat och gott vin. Vi var på en restaurang som hette Under Kastanjen. ( är en stor kastanj utanför) trevlig miljö!   
  

Ledig

Idag är jag ledig. Så gött med en extra lovdag. Ska snart dra mig hem från Tobbe och skicka in en jobbansökan, äta lunch och efter det har jag en körlektion. Sen ska jag plugga och städa hos mina kaniner. Så kommer nog ha fullt upp idag. Insåg nu att jag inte bjöd på så många bilder från Prag men det var så segt att ladda upp bilderna så det får vara så. Hoppas ni mår bra! Kram
Prag del 3

Dag tre tänkte vi åka till ett ölbryggeri men det visade sig att det låg två städer bort så vi hann inte med det. Istället gick vi till en gammal fästning på en hög kulle där det var fin utsikt, gick på leksaksmuseum och åt gulaschsoppa i ett bröd. Det var trevligt det med. Vi hade en mysig resa. Det roligaste var att man kände sig så rik. Vi växlade 3600kr och det var 11000 tjeckiska kr. Värt ställe att åka till! Men vi hade velat vara där en dag till så vi hade hunnit med lite mer. Vi hade 2,5 dagar.

 
 

Prag del 2

Dagen efter vi kom gick vi runt i Prag och såg oss om. Det var trevligt men synd att det blåste så mycket för då kändes det inte som om det var 14 grader. Vi gick på Karlsborn, marknader och åkte även tunnelbana. Jag köpte ett par nya svarta byxor och en ny väska på Mango. De har flera stora shoppingcentrum i Prag men vi var bara inne en liten stund i ett det var typ fem våningar med märkesbutiker. Men vi ville hellre gå på marknader och små gamla butiker så vi var bara där inne en kortis. På kvällen gick vi till en fullsatt restaurang så vi blev nersatta bredvid ett gäng. Skulle aldrig hända i Sverige men det var trevligt. Det roliga när vi gick på restauranger var att alla trodde vi var tyskar så vi fick menyer på tyska. Tror de hoppades på det för en del restauranger hade inga menyer på engelska. Mycket öl och annat gott bestod resan av. 

 
 

Prag del 1

Vi åkte med bus4you till Arlanda och det är något jag rekommenderar. De har sköna säten och är inte så dyra. Dessutom åker de direkt till Arlanda och inte via centralen. Dock är det en del stopp på vägen för att hämta upp folk så resan tog typ 4h. Inget jag rekommenderar på hem vägen för då vill man hem fort så vi tyckte det var jobbigt att åka buss då så då är tåg ett bättre allternativ. Vi flög från terminal 2 vilket var något nytt för oss båda. Men det var skönt för det är en mindre terminal vilket resulterar i mindre folk. Vi kom fram till Prag på måndag eftermiddag och då tog vi taxi till hotellet. Taxichauffören körde så sjukt fort. Över 150 så det kändes lite osäkert haha men det gick bra. Väl på hotellet checkade vi in och tog det lugnt fram till middagsdags. 
 


 


 

Laga mat ihop är kul

Igår mötte jag upp de flesta ur gänget på maxi och handlade tacos ingredienser. Sen gick vi hem till Johan och lagade mat, åt och spelade spel. Riktigt trevligt! Var ett tag sedan vi umgicks så det gjorde det extra kul. 

Ska blogga om Prag snart. Troligtvis imorgon. Mina bilder är fortfarande i kameran därför jag inte gjort det ännu. Hoppas ni mår bra! Kram